>
Az ittvanminden.hu valamennyi oldalán található információ,
dokumentum, fotó másodközlése, csak az oldal üzemeltetőinek engedélyével történhet!


Copyright 2007 - 2010 - all rights reserved -  ittvanminden@yahoo.com
A hónap sztorija     2010. május
Elvitte a víz...! - Felbecsülhetetlen kárt okozott az árvíz!
A Tennesse állambeli áradásokban szintén súlyos kár érte a nashville-i Zenész Hírességek Csarnokának és Múzeumának gyűjteményét. A piszkos árvíz eláztatta számtalan híres muzsikus hangszerét, relikviáit. Napokig a vízben feküdt többek között Pete Townshend gitárja, amellyel a Who együttes 'Quadrophenia' turnéját játszotta végig; Jimi Hendrix 1966-os Fender gitárja; Kenny Buttrey dobfelszerelése, amelyet Neil Young lemezein hallhatunk. Joe Chambers múzeumigazgató szerint a több száz megrongálódott hangszer, színpadi felszerelés, egyéb relikvia ugyan be van biztosítva, de mint mondta, ez nem "olyan" hogy felkapom a telefont és rendelek egy Joe Osborne által használt basszusgitárt, amelyen "Bridge Over Troubled Water" című számban játszott és az összes Mamas And The Papas felvételen.
Az igazgató elmondása szerint azért is nagy a kár, mert nem csak a feldolgozásra váró  tárgyak áztak el, hanem a múzeum kiállítási anyagának nagy része is, ugyanis éppen egy új épületbe költözés miatt február óta mindent a nashville-i önkormányzat egyik raktárában tároltak.  

"Mintha a new yorki bombamerénylet kísérlet és a Mexikói Öböl olajszennyezése elvonná a sajtó, ezzel együtt az emberek figyelmét, milyen hatalmas pusztítást okoztak a hatalmas esőzést követő áradások Tennesse-ben."- mondta egy TV interjúban Melanie, akit nálunk folkénekesnőként, Joan Baez-el, Bob Dylan-el együtt emlegettek a '70-es években.  Melanie az úgynevezett  Greenwich Village irányzat képviselője, a Woodstocki Fesztivál  egyik karizmatikus előadója, akinek 25 millió lemezét adták el szerte a világban.  A május első napjaiban kezdődött több napig tartó felhőszakadást követő, eddig 15 halálos áldozatot követelő súlyos áradásokat, a most 63 éves énekesnő közvetlenül a leginkább érintett Nashville-ben élte meg. Elmondása szerint a katasztrofális helyzetre az amerikai kormány csak egy héttel később reagált. A hatóságok szerint az áradás nyomán sokkal súlyosabb helyzet alakult ki, mint amire eleinte számítottak. Hatalmas területek, lakóházak ezrei kerültek víz alá. Veszteség érte - nem is egy- a zene világát is. A piszkos, sáros áradat például Nashville-ben teljesen elborította a Grand Ole Opry nevű hotelt és koncertközpontot, amely 1974 óta, évente 150 koncertnek ad otthont. A kár becslése még meg sem kezdődhetett.