Rendőrségi ügy, misztikum és pénz egy Beatles dal körül
2017-12-12
Öten kerültek be 2018-ban a Rock and Roll Dicsőségek Csarnokába
2017-12-13

Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban

Az eredetiséget és az előremutató gondolkodásmódot hivatott szimbolizálni. A Pantone vállalat minden év decemberében megválasztja a következő év hivatalos árnyalatát, ami meghatározó lesz a divatvilágban, a sminktrendekben és a lakberendezésben is.

2016-ban a púderrózsaszínes rózsakvarc és a derűs kék nyert el a címet, 2017-ben pedig a levélzöld lett az év színe! Most pedig egy titokzatosan merész, misztikus szín lett a tuti befutó: az ultraibolya.

Hivatalos nevén: Pantone 18-3838 TCX

A Pantone úgy írja le az árnyalatot, hogy a drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre! Leatrice Eiseman, a Pantone igazgatója azt mondta, az árnyalat pont olyan összetett, mint a világ, amiben jelenleg élünk. „Két dinamikus színből áll, a kékből és a pirosból.  A lila egy bonyolult szín. Bonyolult világban élünk, ezért egy bonyolult színt választottunk.”

 

Pantone, ami most ünnepli az év színe verseny 10. évfordulóját, közölte, hogy a színnel az emberi kreativitás előtt tisztelegnek, akár a világűr vagy a lélek felfedezését célozza, vagy a tudomány és a művészetek kiaknázását. Külön kiemelték Prince-t, David Bowie-t és Jimi Hendrixet, akikre jellemző volt ez a szín.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.