Exkluzív
Az ittvanminden.hu valamennyi oldalán található információ,
dokumentum, fotó másodközlése, csak az oldal üzemeltetőinek engedélyével történhet!


Copyright 2007  - all rights reserved -  ittvanminden@yahoo.comKülöncködő külföldi sztárok Budapesten

A világsztároknak nemcsak kiemelt gázsit kell fizetni, a rendezők hóbortjaikat is kénytelenek elviselni. Chuck Berry például előre közölte, hogy Budapestre érkezésekor egy Chevrolet limuzin várja a repülőtéren, de azért végül is beérte egy fekete Mercedes-szel is. Ő kiszállította a kocsiból a sofőrt, beült és elindult. A testőrök majdnem infarktust kaptak, hogyan találja meg Berry a szállodát. Ám a művész térkép és tájoló nélkül is egyenesen a szálloda elé hajtott. És ekkor még nem volt vége a kálváriának. Ebben a körben nagyon érdekes a biztosítók hozzáállása, vagyis a szerződéstípus megválasztása ugyanis "előadóművész-függő". Például, a hírek szerint Chuck Berry koncertjeit a biztosítók nem biztosítják be, mert a művész , aki 82 évesen is koncertezik, 2008 nyarán olyan váratlanul tűnt el spanyolországi turnéján, és hagyott ott több, lekötött koncertet, hogy az ibériai lapok már váratlan halálát valószínűsítették.

Bruce Springsteenék Budapesten az éjszaka kellős közepén hamburgert akartak enni. A magyar koncertszervezők kénytelenek voltak kinyittatni a belvárosi McDonalds- ot, ahol 360 big macket sütöttek a zenekarnak. Rod Stewart ahhoz ragaszkodott, hogy a koncert végén egy autóbusz álljon a színpad mögött, nyitott ajtóval. Az utolsó szám után kirohant és már indult is a busz. A közönség lelkesen tapsolt, de hiába.
Eric Burdon a buli után összeszedte Budapest egyik hírhedt hölgyét, akit minden szállodából kitiltottak. Megsértődött, amikor a szállodaportás nem engedte fel. Egy magánlakást kellett szerezni. Phil Collins a reptéren közölte, nem ül kocsiba, villamossal vagy trolival megy. Úgy kellett betuszkolni a kocsiba pingpongasztalával együtt. Jerry Lee Lewis szállodai szobájába zongorát kért, valamint egy videót, hozzá mindennap tíz angol nyelvű filmkazettát és két testőrt, akik éjjel-nappal őrzik, még szállodai szobájában is. 1986-ban a Queen a koncert előtt városnézésen vett részt, és a fellépés után sem utaztak azonnal haza, hanem egy dunai hajókirándulás keretében megnézték Szentendrét.