>
Főoldal
Sztorizó
Ollózó
Fotógaléria
Vásártér
Archív
Az ittvanminden.hu valamennyi oldalán található információ,
dokumentum, fotó másodközlése, csak az oldal üzemeltetőinek engedélyével történhet!


Copyright 2007 - 2009  all rights reserved -  ittvanminden@yahoo.com
2010. január 1.

Elvis Presley 75 éves lenne
Hivatalosan is bejelentették, hogy Priscilla Presley és lánya, Lisa Marie nyitja meg 2010. január 8-án Graceland-en, az Elvis Presley 75-ik születésnapja alkalmából  kezdődő, egész éves rendezvénysorozatot. Ennek részeként felhívást tesznek közzé, hogy nyilvánítsák január 8-át Elvis Emléknapjává.2010. január 3.

Kitüntették a Status Quo két tagját
1926 óta, minden év utolsó napján elismeréseket adnak át azoknak, akik sokat tettek a Brit Birodalomért. A Status Quo két tagja,  Francis Rossi and Rick Parfitt,  II. Erzsébettől átvehette a Brit Birodalom Rendjének Tisztje Civil Tagozatának címét. A cím átadásakor a méltatásban kiemelték az '60-as évek közepén alakult Spectres, majd 1967 novemberétől Status Quo néven játszó együttes 40 éves zenei tevékenységét, valamint 64 listára felkerült dalukat.


2010. január 3.

Nemzeti kincs lett a 'Thriller'
A Kongresszusi Könyvtár Nemzeti Filmarchívumába választották Michael Jackson 14 perces 'Thriller' videoját. A zenés szórakoztatás új útját, a 'video klip' műfajának alapjait lerakó filmet John Landis rendezte 1983-ban. A Kongresszusi Könyvtár közleménye szerint a 'Thriller' a zenekultúra és esztétikum meghatározó darabja, az amerikai zenetörténet része.
További részletek a SZTORIZÓ-ban

2010. január 6.

Michael Jackson emlékhely terv
Michael Jackson szülőhelye, az Indiana állambeli Gary városának több helyi vállalkozója és a Jackson család 100 hold területet vásárolt, amelyen a popkirály életét bemutató múzeumot, témaparkot, sportlétesítményeket és egy háromszáz szobás szállodát kívánnak építtetni.


2010. január 6.

A Rolling Stones cáfol
A Rolling Stones január 5-én hivatalos közleményben tudatta, hogy a híresztelések ellentétben 2010-ben nem tervez semmilyen turnét. Ezzel elszállt a rajongók minden reménye, hogy az angolok júniusi öt napos "Sziget" fesztiválján, a város méretű Glastonbury Fesztiválon idén fellépnek. Ezzel megkérdőjelezhető az a hír is, miszerint Jagger nem akarja, hogy a magánélet botrányai miatt Ronnie Wood részt vegyen a Rolling Stones következő turnéján. Hiszen nincs még turné terv. Woods családja viszont kérte Jaggert, hogy segítsen változtatni önpusztító életmódján.

2010. január 10.

Pop-rock parádé Pekingben
2010. január 13-án Pekingben sajtótájékoztató keretében hozzák nyilvánosságra az április 17-diki Béke Koncerten fellépők végleges névsorát. A Kína és az Egyesült Államok között létre jött  Kulturális Egyezmény aláírásának 30-dik évfordulója alkalmából a százezer nézőt befogadó pekingi Madárfészek Stadionban megrendezésre kerülő monstre koncerten már eddig is közel 50 előadó fellépése biztos. Ott lesz, többek között Prince, Green Day, Beyonce, Coldplay, Black Eyed Peas, Kenny Chesney, Mariah Carey, Justin Timberlake. Meghívást kapott a Led Zeppelin gitárosa, Jimmy Page is. Egyes elemzők szerint a világ szinte valamennyi országában élő közvetítésben látható rendezvény a  közvélemény előtt a "vörös Kínából zöld Kínába" történő átalakulási folyamatot jelzi.2010. január 11.

Látványosan nőtt a bakelitlemez eladás 2009-ben
Mint minden évben, a Nielsen SoundScan nemzetközi közvélemény kutató cég idén is elkészítette a világ zenei eladási statisztikáit. A 2009. január 5-e és 2010. január 3-a közötti időszakot vizsgálták. 2008-hoz képest 2.1%-al csökkent a hanghordozók kereskedelme, vagyis 1 milliárd 545 millió albumot, kislemezt, zenei videót, digitális hangzóanyagot adtak el. Valószínű a gazdasági krízis következtében, a drágább hanghordozókból tavaly 12.7 %-al kevesebb fogyott, de az internetes fizetős letöltések is csökkentek 8%-al.  Egyedül a kereskedelem egyik legkisebb szegmense, bakelitlemez eladási statisztikája mutat közel 33 %-os emelkedést: 2008-ban 1.88 milliót, 2009-ben 2.5 milliót adtak el.   2010. január 12.

Kit látna újra szívesen a színpadon?
A Brit Előadók Érdekvédelmi Szervezete a napokban tette közzé felmérését, mely szerint ezerötszáz embert kérdezett arról, melyik szétvált, megszűnt együttest látná szívesen újra a színpadon. A válaszadók negyede az ABBA együttesre, 13 százaléka a Police-ra, 11 százaléka a Pink Floyd-ra, 8 százaléka a Dire Straits-re, míg 3 százaléka a Sex Pistols-ra voksolt.


2010. január 14.

Yoko Ono új memoárkötet terve
Yoko Ono bejelentette: következő könyvét a Beatles és az ő, valamint John Lennon közötti kapcsolatukról írja. "A megírása mindenképpen nagyon a kedvemre való lenne, csak időt kellene rá szakítani."- mondta a napokban újságíróknak. Yoko Ono évtizedek óta hagyományosan kerüli a témát. Közte és az egykori Beatles tagok között volt már néhány pengeváltás, de voltak olyan hangok is, amelyek őt hibáztatták a Beatles szétválásáért. Ezért nagy várakozás előzi meg memoárkönyvének megjelenését.   


2010. január 14.

Spiderman Musical újabb késésben
A nagy  várakozások ellenére ismét késik a U2 és Bono új musicalje, a Spiderman bemutatója. A nagy hírveréssel beharangozott, közel hatvan dalból álló megzenésített képregény-kaland színpadra állítása - a hivatalos közlemény szerint - februárról, novemberre tolódik. Az indoklásban elhangzott, hogy az ötvenmillió dolláros költség előteremtése még nem oldódott meg.

2010. január 15.

Bon Jovi is fellép a Grammy Díjátadás Gálaműsorában
Bon Jovi az első veterán sztárzenész, aki előadóként meghívást kapott a 2010. január 31-i 52-ik Grammy díjátadás show-műsorába. A mai sztárok közül biztos fellépő Beyonce, a Black Eyed Peas, a Dave Matthews Band, Green Day, Lady Antebellum, Lady Gaga és Taylor Swift. A több év óta kialakult hagyomány szerint, a CBS Grammy weblapon, regisztráció nélkül január 24-ig, bárki leadhatja online szavazatát Bon Jovi hat kiválasztott dalának egyikére, amelyiket majd a gálaműsorban előad.
(A CBS Grammy weblapja: ITT!)   
2010. január 16.

John Lennon dalok díszkiadásban
Az EMI lemeztársaság bejelentette, hogy díszdobozos kiadásban megjelentet öt albumot John Lennon dalaival. Még sem az összeállítás címe, sem a kiadás pontos dátuma nem ismert, de  a retrospektív kiadvány megjelenése, az ex-beatle 70. születésnapja, 2010. október 9-dike körül várható.


2010. január 17.

New Orleans-ban együtt lép fel a legendás duó
Simon és Garfunkel együtt lép színpadra 2010. április 24-én a New Orleans-i Jazz Fesztivál programsorozatán belül. Az április 23-25-i hétvégén mint minden évben, idén is több nagy egyéniség koncertezik a jazz szülővárosában: Van Morrison, Lionel Richie, Pearl Jam, a most  68 éves Aretha Franklin. A fesztiválon Paul Simon is többször részt vett már, most viszont a híres duó együtt koncertezik. A fesztivál szervezői megerősítették, hogy Simon és Garfunkel, az Egyesült Államokban 2010-ben nem tervez  további közös fellépést.  


2010. január 17.

Négy nap ami felforgatja a zene világát
Január 14-én nyílt és 17-én zárta kapuit a kaliforniai Anaheim-ben, a Convention Center-ben, a világ egyik legnagyobb zenekereskedelmi kiállítása és vására. A négy napos amerikai rendezvénynél, csak az öreg kontinensen évente megrendezett frankfurti Music Messe nagyobb. A NAMM Show-n a világ minden tájáról idén is több mint ezerötszáz kiállító vett részt. A kiadók, világsztárok, feljövő és nagy reményű zenészek, zenekarok, énekesek seregszemléjén a következő időszak trendjei is körvonalazódnak. A megnyitó napján Yoko Ono bejelentette, hogy egész évben programok sorával emlékeznek meg John Lennon-ról, aki idén októberben lenne 70 éves. Ennek részeként útnak indítják a 'John Lennon Oktató Buszt', a gyerekek zenei nevelésének elősegítése céljából.    


2010. január 22.

Most Haitiért szól a dal
Quincy Jones és Lionel Richie nyilatkozatukban kifejezték reményeiket, hogy a több tucatnyi meghívólevél hatására, február 1-én a Grammy Díkiosztó napján, ismét nagyszámú hírességet sikerül majd a hangstúdió mikrofonjai elé invitálni - az 1985. március 7-én felvett, Afrika éhezőinek megsegítésére készített 'We Are The World' - höz hasonlóan. Ezúttal Haitiért szól majd a dal. 2009-ig összesen 20 millió példányt adtak el a USA For Africa alkalmi sztárparádé lemezéből, ami 69 millió dollár értékű segély küldését tette lehetővé.


2010. január 25.

3D-s klippel emlékeznek Michael Jacksonra a Grammy-gálán
Egyebek közt az énekessel halála előtt elkészült 3D-s klippel tisztelegnek Michael Jackson emléke előtt az idei Grammy-díj gálán. A Jackson előtti posztumusz tisztelgés áll a január 31-i Grammy-díj közvetítés középpontjában - közölték a szervezők kedden. A 3D-s klipet Jackson a 2009-es londoni nagy visszatérésre készítette Earth Song című dalához, ám június 25-én bekövetkezett halála miatt eddig nem láthatta a nagyközönség.
2010. január 25.

A Scorpions együttes befejezi
Több mint negyvenöt évi közös zenélés és megannyi nagyszerű siker után szögre akasztja hangszereit a legismertebb német heavy rock együttes, a Scorpions. A hannoveri banda honlapján adja tudtul, hogy Sting in the Tail című lemezük márciusi megjelenése után még egy világkörüli, két-három évesre tervezett turnéra indulnak, de aztán véglegesen befejezik a pályafutásukat.
2010. január 28.

Megnyílt az ABBA World szuperkiállítás
Anni-Frid Lyngstad and Björn Ulvaeus, vagyis a legendás svéd négyes egyik felének részvételével január 27-én megnyílt Londonban az ABBA World vándorkiállítás. Az elővételben vásárolható közel 22 fontos belépőjegy tulajdonosát 25 teremben a svéd együttes pályafutásának állomásai, lemezei, fellépő ruhái és egy sor interaktív élmény várja. 3 D-s színpadon együtt énekelhetünk, táncolhatunk az együttes tagjaival. A 20 perces turnusokban induló kiállítás látogatók a sok videoklip és sláger mellett az ABBA lemezkészítő stúdiójának, irodáinak felépített másolatát is végigjárhatják, szó szerint bepillantást nyerve a 375 millió lemezeladást produkáló popipar kulisszatitkaiba. Az ABBA World március 28-ig tekinthető meg Londonban. A kiállítás következő állomását még nem hozták nyilvánosságra.

2010. január 29.

Iron Man 2 az AC/DC zenéjével
Az AC/DC együttest kérték fel az Iron Man 2 című film teljes zeneanyagának összeállítására. A filmben  az ausztrál rock banda 15 dala hallható. A 2010. április 30- i premier előtt két héttel már kapható lesz CD-n a film zeneanyaga. Ízelítőül már látható egy klip a 'Shoot To Thrill' című számmal és a film rövid részleteivel ITT!

2010. január 30.

Utcai csaták Chilében a Metallica koncert alatt
2010. január 26-án Santiago-ban koncertezett a trash metal, heavy metal meghatározó képviselője, a Metallica együttes. A Dél Amerika legrégebbi Club Hípico nevű lóversenypályáján tartott teltházas koncertre sok száz jegy nélküli fiatal próbált bejutni, amit a rendőrség vízágyúkkal és könnygázgránátokkal vert vissza. Az utcai zavargásokká fajult incidensnek több tucat sérültje volt. 120 randalírozót letartóztattak. Az utcai csatákról video ITT! 2010. január 31.

'Wind Of Change' A változás szele meglegyintette a Scorpions együttest
Rudolf Schenker, az 1965-ben alapított heavy metal-t, hard rock-ot játszó német Scorpions együttes alapító tagja bejelentette, az együttes tagjaival elkezdték tervezni a közeli feloszlás utáni időszakot. Az elmúlt 45 évben zenéjükkel több mint 100 millió lemezt adtak el. Végigkoncertezték a világot és minden nagyobb eseményt hangszalagra és filmre rögzítettek. Schenker úgy nyilatkozott: terveik szerint az együttes feloszlása után, rajongóiknak még sokáig, minden évben előrukkolnak majd zenei  meglepetésekkel


2010. február 3.

A nagy sikerű 'Rockhajó' DVD-n
A Universal bejelentette, a hajókról sugárzott legendás Rádió Carolina kalózrádiók történetét felelevenítő 'Boat That Rocked' 'Rockhajó című filmet 2010. áprilisától kiadják DVD-n.
A nagy sikerű filmről és a rádióadók történetéről olvashat ITT!

2010. február 2.

Újra felvett 'We Are The World' a Téli Olimpiára
Az előre bejelentett terveket felülmúlva több mint 75 előadó vett részt február elsején Los Angelesben, a 'We Are The World' újrázásában. Az 1985-ben készült legendás dal előadói közül, többen is ott voltak az ezúttal Haiti megsegítésére szánt új verzió felvételén. Stúdiófelvételeik miatt, Elton John és Leon Russel nem tudott részt venni. Az előadók végleges névsora még nem állt össze, mert több előadó is jelezte, amint ideje engedi, részt venne a dal pótlólagos felvételén. Smokey Robisnson a CNN hír TV-ben elmondta, a premier a Vancouverben február 12-én kezdődő Téli Olimpia megnyitóján lesz.
További érdekességek a dalról ITT!

2010. február 5.

Egy lakás nappalijában koncertezett a Pet Shop Boys
Rajongója nappalijában lépett fel a Pet Shop Boys brit duó, amelynek egyik énekese, Neil Tennant "szürreálisnak, de élvezetesnek" írta le a nem mindennapi koncertet. Az elektropop duó általában a nagyszínpadokat kedveli, most azonban Neil Tennantnek és Chris Lowe-nak London délnyugati részében, egy bizonyos Lorraine Sands otthonában volt jelenése. A rajongó a Brit Awards zenei díjátadóhoz kapcsolódó játék során nyerte a koncertet.

2010. február 5.

Glastonbury Fesztivál 2010-ben is újabb nagy stárokkal
A magyar pop-rock rajongók által is szívesen látogatott, kisebb városméretű angliai Glastonbury Fesztivál, idén június 23. és 27-e között kerül megrendezésre. A szervezők a napokban bejelentették, hogy a fesztivál zárásaként 27-én este Stevie Wonder is fellép. A nagyszínpadon a U2, 25-én este ad koncertet.
2010. február 6.

Bob Dylan képzőművészeti kiállítása Londonban
Február 13-án Londonban, Bob Dylan - a kritikusok szerint is maradandó értéket képviselő - 100 vázlatából és rajzából nyílik kiállítás a Hyde Park közelében található Halcyon Galériában. Ekkor lesz a premierje 30 nagyméretű festményének is. A március 10-ig látogatható kiállítás anyagáról a 69 éves sztár azt mondta: "Azt örökítem meg a vásznon, ami felkelti az érdeklődésemet. Én sosem fogok köréjük semmilyen  ideológiát gyártani." Bejelentették: a most megnyíló kiállítás anyagának nagy részét hamarosan a Dán Nemzeti Galéria (Statens Museum for Kunst in Copenhagen) mutatja be.     


2010. február 8.

A német heavy metal klasszisok búcsúlemeze
A Scorpions március 23-án jelenteti meg, feloszlásuk előtti utolsó 'Sting In The Tail' című stúdió albumát. A német együttes hamarosan három évre tervezett világturnéval búcsúzik pályafutásuk negyven éve alatt szerzett rajongóitól. Közel 100 millió eladott lemez és tucatnyi díj, többek között  - a német Grammy - az Echo Díj fémjelzi karrierjüket.
    


2010. február 8.

Lemondta európai turnéját a 75 éves énekes-szerző
Leonard Cohen testedzés közben súlyos deréksérülést szenvedett, amely az orvosok szerint 4-6 hónapos fizikoterápiás kezeléssel gyógyul meg. A veterán énekes márciusban kezdte volna 13 fellépésből álló európai koncert körútját, amelyet így most szeptember közepére kellett elhalasztani. A 75 éves énekes-szerző január 31-én a Grammy Gálán kapott életmű díjat.
2010. február 11.

Michael Jackson hangok Vancouver-ben
Az 1985-ben felvett Michael és Janet Jackson "duetjét" is ráteszik utólag, a 'We Are The World' új változatára. A dal premierje a február 12-én a Téli Olimpia megnyitóján lesz.

2010. január 11.

Koncert a polgárjogi mozgalom nagyjaival
Az elmúlt évtizedek plgárjogi mozgalma nagy előadó egyéniségeinek részvételével február 9-én este, a szűkebb kormányzati elit részére koncertet rendeztek a Fehér Ház Keleti termében. Ott volt többek között Joan Baez, Bob Dylan, Smokey Robinson, John Mellencamp, Natalie Cole. A dalok között Morgan Freeman színész olvasott fel részleteket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából. Obama elnök a koncert után azt mondta:"Ez a zene nem csak inspiráló de erőt is ad. Erősíti a polgárjogi mozgalom szükségességét az egyén és a nemzet számára."
A koncertet a következő hetekben több amerikai és európai TV csatorna műsorra tűzi.

2010. február 12.

Sade Adu újra hallat magáról
Sade a 'Soldiers Of Love' című nagylemezével a jövő héten felkerülhet az eladási listák csúcsára. A megjelenéstől számított egy hét alatt, közel 400 ezer CD fogyott. 25 év után a Grammy díjas énekesnőnek és együttesének ez lesz a második első helyezett lemeze.

2010. február 12.

Betiltották a gyilkos szerelmes dalt
A Fülöp-szigeti hivatalos szervek nyomására, a karaoke bárok és más szórakozóhelyek kiveszik a műsorukból Frank Sinatra 'My Way' című számát, mivel a dal az utóbbi néhány évben hat gyilkosság közvetlen kiváltó oka volt. Az ázsiai országokban a legnépszerűbb szórakozást jelentő és elmaradhatatlan 'karaoke' estek jól ismert szerelmes dalát szinte mindenki ismeri, ám sokszor olyan csapnivalóan éneklik, hogy egyesekben ez - szó szerint -az előadók ellen gyilkos dühöt vált ki. Hallgassa meg a dalt ITT


2010. február 15.

Olimpiai Gála CD-n
Az EMI lemezkiadó megjelentette a 2010. Téli Olimpiai Játékok megnyitó gálájának eredeti zeneanyagát. Többek között hallható Bryan Adams, és Nelly Furtado: 'Bang The Drum', és Joni Michell: 'Both Sides Now' című dal is. A CD egyelőre csak Kanadában kapható.
  


2010. február 16.

Suzanne Vega - más hangulatban
Érdekes kísérletbe kezdett Suzanne Vega. A 'Tom's Diner' című meglehetősen egyszerű a capella dalával a '80 évek közepén befutott énekesnő, az eddig nagylemezeken megjelent több mint 70 dalát, újra felvette akusztikus hangszerekkel, visszafogott, bensőséges, az eredetitől eltérő hangulatú 'unplugged' változatban. A tervek szerint négy egységben, tematikus gyűjteményben lehet majd hozzájutni a dalokhoz, kizárólag internetes letöltéssel a saját weblapjáról, illetve iTunes-al, vagy az Amazon-nal. Az első rész címe: 'Love Songs'.

2010. február 17.

A brit slágergyáros idén 70 éves
Cliff Richard bejelentette, 70.születésnapját a londoni Royal Albert Hall -ban, nagyszabású hat egymást követő estére tervezett koncerttel és új nagylemezzel akarja megünnepelni. A nálunk is nagy népszerűségnek örvendő énekes októberi koncertjére (akár interneten is) március 7-től lehet jegyet venni 45-75 fontért.


2010. február 17.

Újabb nevek a Hírességek Sétányán
A 'Walk of Fame' -en, a hollywoodi Hírességek Sétányán jelenleg már több mint 2000 név szerepel, ami időről időre bővül. Ha egy sztár jelentőset tett, alkotott a szórakoztatóiparban, egy csillagot kap a sétányon. Az idén 50 éves jubileumát ünneplő nevezetesség kuratóriuma a zenei kategóriában, 2010-ben Bryan Adams -nek, The Funk Brothers -nek, Alan Jackson -nak, Chaka Khan -nak, Van Morrison -nak, Marco Antonio Solis -nak, Ringo Starr -nak, ZZ Top -nak és posztumusz Roy Orbison -nak örökíti meg a nevét.

2010. február 20.

Eladó a londoni Abbey Road Stúdió
Paul McCartney közleményben fejezte ki reményét, hogy a zenetörténeti emléknek számító Abbey Road stúdió az új tulajdonos révén jó kezekbe kerül. Mint mondta: a stúdióhoz nagyszerű emlékek fűzik, és őszintén reméli, hogy sikeresek lesznek az üzleti tárgyalások, amelyek révén remény van a megmentésére. A legendás stúdióért a tulajdonos, EMI lemezkiadó 30 millió fontot szeretne kapni, amelyet veszteségeinek fedezésére kíván fordítani.

2010. február 19.

Oscar Díj ceremónia változások idéntől
Az Oscar Díj átadásán többet nem játsszák élőben a díjra jelölt zenéket. Eddig minden évben élőben hallhatták a betétdalokat, azonban a szervező bizottság döntése értelmében március 7-én este Hollywoodban már csak klipen mutatják be a díjazásra szánt filmzenéket.


2010. február 22.

Viszakozott az EMI: nem eladó az Abbey Road Stúdió
A korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben nem eladó a londoni Abbey Road legendás zenestúdiója - közölte az EMI zeneműkiadó. A patinás emlékű, elsősorban a Beatles által világhírűvé tett stúdiókomplexum 1929 óta az EMI tulajdona, ám a cég - amelyet három éve megvett egy befektetési társaság - súlyos anyagi helyzetben vergődik: legutóbbi pénzügyi évéről 1,7 milliárd font (530 milliárd forint) veszteséget jelentett, és nyár elejéig 120 millió fontot kell valahogy összeszednie esedékes banki tartozásainak törlesztésére. A brit sajtóban megjelent: az EMI piacra dobná az Abbey Road-i stúdiót is, hogy mielőbb pénzhez jusson. Hosszas hallgatás után vasárnap este azonban a társaság hivatalos közleményben cáfolta hírt, mondván: nem tervezi az Abbey Road-i stúdió eladását. A cég közölte, hogy már tavaly kapott egy "több mint 30 millió font" értékű vételi ajánlatot a létesítményre, de azt is elvetette. Az EMI azt azonban elismerte, hogy jelentős tőkebevonásról tárgyal lehetséges befektetőkkel, mivel a stúdió évek óta veszteséges, és "életet kell bele lehelni". A közlemény hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vállalat "nem vevőt, hanem megfelelő befektetőt" keres. Az Abbey Road-i stúdió eladásáról felröppent értesülések nyomán szinte az egész ország megmozdult. Mások mellett a BBC zenei csatornáit is hallgatók ezrei hívták fel, kérve, hogy valaki - lehetőleg az angol-walesi építészettörténeti örökség kezelője és fenntartója, a National Trust - mentse meg a nemzeti intézménynek tekintett stúdiót. A National Trust már közölte is, hogy ha erre tömeges igényt lát, kész országos pénzgyűjtő kampányt indítani az Abbey Road Stúdió megmentésére, Lord Andrew Lloyd Webber, a világhírű musicalszerző pedig bejelentette: megvenné a három nagy stúdióból álló komplexumot.
A stúdióval azonosult utcanévből a Beatles csinált világmárkát azonos című, 1969-ben kiadott utolsó előtti albumával, és annak ugyancsak halhatatlan, évtizedek óta poszterként is árult "zebrás" borítójával.

2010. február 22.

Még egy változat- ezúttal spanyolul
Emilio Estefan, Quincy Jones és a Univision Communications összefogásával, a napokban elkészül a 'We Are The World' spanyol változata. Több mint 50 latin előadó - többek között Carlos Santana, David Archuleta, Gloria Estefan, Jon Secada, Jose Feliciano vesz részt a felvételen. Az eladásból és a jogdíjból származó bevétel most is Haiti talpra állítását segíti. A dal, illetve a klip bemutatója március elsején este, a Univision Network - a világszerte több mint 30 spanyol nyelvű TV állomást működtető média óriás, El Show című programjában lesz.2010. február 24.

Sting és a Royal Filharmonikusok közös turnéra indul
Világkörüli turnéra indul a Police egykori énekese és a Royal Filharmonikus Koncertzenekar. A szerdai sajtótájékoztató szerint  az 59 éves énekes sztár eddigi valamennyi híres dalát egészen újszerű, de biztos hogy fenséges hangzásban hallhatja majd a közönség. A karmester, a világ egyik talán legismertebb zenei személyisége, Steven Mercurio lesz. A turné első állomása 2010. június másodikán Vancouver lesz, majd 13 észak-amerikai város következik. A koncertkörút Angliában és Európában folytatódik.  2010. február 27.

Ismét megszakad Elton John és Billy Joel turnéja
Február 26-án Elton John Chicagóban bejelentette, hogy a nagy hírveréssel beharangozott 'Face To Face' koncertturnét Billy Joel-lel, március 11-én befejezik. Az idén június 8-án Magyarországon is fellépő angol sztár elmondta: a döntést Billy Joel hozta, aki szeretne egy évre visszavonulni, ő pedig megérti és akceptálja barátja döntését. Mint ismeretes ezt a koncertturnét tavaly decemberben egyszer már fel kellett függeszteni Elton John súlyos e-coli fertőzése és influenzája miatt.
2010. február 28.

A '70 es évek soul esszenciája DVD-n
A Time Life kiadó Soul Train címmel 9 DVD - s összeállítással lepte meg a soul műfaj kedvelőit. A reprezentatív monstre kiadvány az 1971. és '79. közötti időszak 130 híres dalát tartalmazza. A több mint 16 órányi felvételen szinte valamennyi soul előadó híresség szerepel: Aretha Franklin-től, Stevie Wonder-ig.
2010. február 27.

Amerikai elnöki kitüntetések
Barack Obama csütörtökön művészeti díjjal tüntette többek között Bob Dylan énekest és az amerikai szellemi élet több kiválóságát. A Fehér Ház indoklása szerint Dylan "az ifjúkori lázadás és költői érzékenység ikonjává vált. A Fehér Ház keleti termében megrendezett ceremónián az amerikai kulturális élet több mint tucatnyi további fontos szereplőjének munkásságát is kitüntetéssel jutalmazták. Zenei területen továbbá John Williams filmzeneszerző egyebek mellett a Star Wars-sorozathoz komponált muzsikáért és az olimpiai indulókért vehetett át egy medált. Mindannyian különböző utat jártak be, amíg ide kerültek, de mind a kulturális élet csúcsára jutottak, és az emberi szellem nagyságának és mélységének letéteményesei - méltatta a kitüntetetteket az elnök.


2010. február 28.

Vége az Aerosmith körüli züröknek
A nemzetközi szaksajtó egy szappanoperához hasonlítja Steven Tyler és az Aerosmith perlekedését. A nyilvánosság előtt zajlott viták, a felállásban beharangozott változások és egy elvonókúrát követően végül is Steven Tyler visszatérésével újra teljes az Aerosmith, amely turnéra is indul. Az amerikai rockegyüttes viedoüzenetben jelentette be, hogy nyáron európai turnéra indul, méghozzá Steven Tyler énekessel. Magyarországhoz legközelebb Bukarestben lépnek fel június 18-án, illetve Prágában július elsején.


2010. február 28.

2009. legjobban kereső előadói
A tekintélyes amerikai Billboard zenemagazin, több nemzetközi statisztikai elemző cég adatainak összesítésével, közzé tette a 2009-ben legtöbbet kereső könnyűzenei előadóinak listáját. Az élen a U2 együttes áll, 108 millió dollárral. A második helyen csak alig több mint a felével, 57 millió dollárral Bruce Springsteen van, akit Madonna követ.


2010. január - február