50 éves a pop-rock kultúra leghíresebb magazinja
2017-11-22
Phil Collinsnak tele a hócipője a saját dalától
2017-11-24

Több rajongója volt mint Elvis Presley-nek

Hatvanhét éves korában, november 18-án meghalt az amerikai énekes és színész, David Cassidy, aki előbb a The Patridge Family című, ötször Golden Globe-ra jelölt sorozatban játszott zenészt, aztán a 70-es évek popikonja lett.

2017. februárjában derült ki betegsége, ami akkor úgy mutatkozott meg, hogy a fellépése során elfelejtette a dalai szövegét. Ezzel be is fejezte a turnézást. Nemrég pedig kórházba került, miután több szervének működése is leállt.

 

Cassidy New Yorkban született 1950. április 12-én, apja énekes volt, anyja színész. Ő a The Partridge Family című, 1970-től 1974-ig játszott szitkommal lett sztár: a sorozat egy nagy családról szól, amelynek tagjai rockzenekart alkotnak. Ebben hangzott el az I Think I Love You című, később slágerré váló szám is.

Cassidy aztán valóban popsztár lett, és világszerte több mint 30 millió lemezt adott el, és többször jelölték Grammy-díjra is. A 70-es években, pályája csúcsán a rajongói klubjának több tagja volt, mint a Beatlesének vagy Elvisének. 1969 és 2013 között 34 filmben, tv sorozatban szerepelt.

Később a bulvársajtónak is témát adott volt, háromszor le is tartoztatták, cserbenhagyásos baleset, avagy ittas vezetés miatt.

Ügyei ellenére gyakran lépett fel, amíg nem diagnosztizálták nála a demenciát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.