A nap klipje: Martika – Toy Soldiers 1989
2017-11-27
A színfalak mögött a Europe együttessel
2017-11-28

Végső búcsú az AC/DC legendás tagjától

Az AC / DC egykori és mostani tagjainak és persze a család, rokonok, barátok, részvételével búcsúztatták november 28-án délelőtt Sidney-ben a legendás együttes még legendásabb gitárosát Malcolm Young-ot, aki 64 évesen halt meg.

A híres zenésztől, a város Szent Mária Katedrálisában vettek végső búcsút.

A gyászolók közt volt Angus, Brian Johnson, Cliff Williams, Phil Rudd és egykori basszusos Mark Evans testvérével, Michael Chugg, Jimmy Barnes és Angry Anderson rocker.

Malcolm Young 1963-as  Beast becenevű Gretch gitárját is a katedrálison levő koporsóra helyezték, míg a jelenlévők egy füzetkét kaptak és egy gitárpengetőt rajta a gitáros születésének és halálának dátumával.

A füzetben ez olvasható: “Malcolm családja köszönetét fejezi ki a szeretetedért, a támogatásodért és ennek érzése erősít minket ebben a nehéz időszakban.”

 

“Azt kérjük, hogy emlékezz Malcolmra, mint egy olyan ember, aki nagylelkű volt és hatalmas tehetséggel rendelkezett. Soha nem szabad elfelejteni hatalmas örökségét amit hátrahagyott számunkra”

A hivatalos meghívottak mellett több száz rajongó gyűlt össze a katedrális körül.

 

A templomi gyászszertartás után a Scots College Pipes And Drums zenekar a hagyományos skót dudán  AC / DC klasszikus számokat játszott: többek között  a ’Hosszú út vezet a csúcsig (If You Want to Rock ‘ N ‘Roll-t).

A gyászszertartást követően a temetés zárt családi körben volt.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Elhunyt az AC/DC alapítótagja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.