Nap klipje – A szakítás, az elválás himnusza
2017-12-06
Balhé az új Queen film körül
2017-12-06

Hány lakást venne az árából?

Jelenleg a Derenville VPM 2010-1 lehet a legdrágább lemezjátszó, amit valaha készítettek.

A technikai bravúrokkal teli készülék nem igazán szép de a szakemberek szerint ez a világ eddigi legdrágább ’bakelit’ lemez lejátszója. Az ára 600 ezer dollár, kb. 154 millió forint.

A VPM 2010-1-ben két szíjhajtásos frekvenciaszabályozós motor van. Az egész készülék alapja egy 60 kilogrammos Corian. A Corian a DuPont cég által kifejlesztett praktikus, szilárd felületű anyag, alumínium-trihidrát, színezék, és akril gyanta (PMMA) elegye.

Négy légrugós láb, lézeres szögmérés és integrált digitális mérleg mellett. Van egy HD kamera és képernyő annak ellenőrzésére, hogy mindez jól működik, valamint egy érintőképernyős távirányítót.

 

Akit ennél több technikai adat érdekel, keresse fel a lemezjátszó teljes leírását tartalmazó honlapot ITT!

 

Hogy legyen „választék”, a lemezjátszók top 10-es listájáról kiválasztottunk egy (szigorúan árában „középkategóriás”) másik lemezjátszót

A 137 ezer dolláros, kb 35 millió forintos One Degree nevű szépséget Aleks Bakman, a NASA űrkutatással foglalkozó mérnöke fejlesztette ki, illetve készítette.

Érdekessége, hogy – a mérnök állítása szerint – “folyadék-felfüggesztésének” köszönhetően megszüntette az összes rezonanciát. A repülőgépgyártásban használatos anyagokból készült lemezjátszót 24 karátos arannyal is befuttatták. Mindössze 23 kilogrammos.

Kapcsolódó cikkünk:

Meddig bírják a CD lemezek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.