Szilveszterkor kezdődött a tragikus történet
2018-01-01
2017 legnagyobb turné bevételei
2018-01-03

Paul McCartney karácsony

Eddig csak legenda övezte azt a mindössze három példányban elkészült mixtape-et, amit Paul McCartney készített a The Beatles tagjainak. A kísérletező, Rolling Stones-, vagy Beach Boys-dalokat is tartalmazó őrült válogatás inspirálta később a zenekart például a Tomorrow Never Knows felvételére.

“Unforgettable (Felejthetetlen) címet adtam neki, mivel Nat “King” Cole azonos című dalával indult a mixtape. Aztán jött a beköszönésem, hogy ‘valóban felejthetetlen vagy, és felejthetetlen ez a nap is’, egy DJ stílusában. Az egész olyan volt, mint egy magazinműsor, fura interjúrészletekkel, bejátszásokkal, felvételekkel, és olyan dalokkal, amikről tudtam, hogy a többiek még nem hallották őket” – mesélt még McCartney 1995-ben egy interjúban az elveszettnek hitt, otthonában rögzített zenei válogatásról.

A vinyl-ritkaságból, amit McCartney 1965-ban, karácsonyi ajándékként adott át zenekari társainak, december elején azonban egy 18 perces részlet felkerült a YouTube-ra.

“A teljes Unforgettable különleges hangzású volt. John, Ringo és én is akkor ébredtünk rá, hogy Paul már új zenei irányokban gondolkodik, amikor meghallgattuk ezt a lemezt” – emlékezett vissza korábban a furcsa ajándékra George Harrison.

Az Unforgettable-t nem sokkal a Rubber Soul megjelenése után kapták kézhez a The Beatles tagjai, a sztorik ismeretében nem meglepő, hogy amikor újra stúdióba vonultak, az első dal, amit felvettek az egész Beatles-életmű egyik legkísérletezőbb, legkülönlegesebb száma, a magnószalag-loopra épülő Tomorrow Never Knows volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.