A 80-as évek egyik nagy egyénisége is elment
2019-12-11
Én Elton John – Kendőzetlenül
2020-01-08

Olivia Newton John Dame lett

A brit uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, először II. Erzsébet királynő júniusi “hivatalos” születésnapján, majd újév előestéjén.

 

 

 

A 2020-as újévi elismerések  közzétett listájára 1097-en kerültek fel, 51 százalékuk nő. A kitüntetettek nagy része a helyi közösségében végzett munkájáért vehette át a címet.

A sztárvilág legismertebb kitüntetettjei között vőlt Olivia Newton-John, aki a Grease (Pomádé) című, átütő sikerű 1978-as musicalfilm női főszereplőjeként tett szert világhírnévre.

A 71 éves, Cambridge-ben született brit-ausztrál színésznőt a lovagi cím női megfelelőjének számító, a Dame előnév viselésére jogosító rangra emelte II. Erzsébet királynő.

Az indoklás szerint Olivia Newton-John a filmművészetben betöltött szerepe mellett jótékonysági tevékenységéért és a rákkutatás támogatásáért részesült a magas elismerésben.

 

A világhírű kitüntetettek között szerepel Sir Elton John, a brit rock 72 éves veterán szupersztárja is. Sir Elton John már 1998 óta a lovagi cím birtokosa, ám a királynő az idén a brit becsületrend, az Order of the Companions of Honour tagjává avatta. A zenész ezzel igen előkelő társaságba került: a több mint egy évszázada alapított brit becsületrendnek a mindenkori uralkodóval együtt legfeljebb 65 tagja lehet.

 

Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a brit uralkodó 1980-ban a Sydney-i Operaházban már barátságot kötött Olivia Newton John-al, igaz, (a képet nézve) Paul Hogan „ellopta a show-t”, autentikus és emlékezetes Krokodil Dundee-s szerelésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.