Ötven kérdés James Brown halálával kapcsolatban
2019-03-03
Elárverezték Leonard Cohen múzsájához írt leveleit
2019-06-29

Mi vezet vezetés közben? – A Queen a nyerő

A Seat angol importőre végeztetett egy felmérést az autósok vezetési szokásairól, többek közt a zenehallgatásról a járműben. A felmérésben részt vevők szerint a Queen Bohemian Rhapsody című száma a legalkalmasabb a vezetés közbeni stressz kiengedésére, főleg, amikor karaokézva énekelik a: „Mamaaaa, ooh, ooh ooh, ooh…” sort.

Egyébként a vezetők 90 százaléka véli úgy, hogy a volán melletti zenehallgatás boldogságérzetet kelt. Valójában 85 százalék rendszeresen kedvenc számait teszi be. A kétezer megkérdezettből 64 százalék a stílusra a pop-rock kategóriát tartotta a legjobbnak.

Manapság egyre na­gyobb hangsúlyt helyeznek a gyártók a megfelelő hang­rendszerek beépítésére, mert már alapelvárás, hogy úgy szóljon az utastér, mintha a zenekar közepén ülnénk. A minőséget amúgy számos tényező befolyásolja, a hangszórók számától azok elhelyezkedésén át egészen az utastér formájáig.

Érdekes még, hogy a top 10-be mindössze két napjainkban is alkotó zenész került csak be, Pharrell Williams a Happyvel és a Black Eyed Peas az I Gotta Feelinggel.

Top 10 stresszlevezető

  1. Queen: Bohemian Rhapsody
  2. ABBA: Dancing Queen
  3. Bon Jovi: Livin’ on a Prayer
  4. The Proclaimers: I’m Gonna Be (500 miles)
  5. Survivor: Eye of the Tiger
  6. Katrina and the Waves: Walking on Sunshine
  7. Wham!: Wake Me Up Before You Go Go
  8. Pharrell Williams: Happy
  9. Cindy Lauper: Girls Just Wanna Have Fun
  10. Black Eyed Peas: I Gotta Feeling

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.