Jason és Kylie – A szerelem amely szétszakít
2020-06-28
Ilyen többet már nem lesz – 35 éves a Live Aid
2020-07-13

Bob Dylan a világ legidősebb slágerlistása

A 79 éves sztár Paul Simon amerikai zenészt előzte meg, aki 74 éves volt, amikor Stranger to Stranger című lemeze 2016-ban az eladási lista első helyét foglalhatta el.

Bob Dylan a legidősebb élő zenész, akinek új dalokat tartalmazó albuma a brit slágerlista élére került

Az irodalmi Nobel-díjas amerikai énekes-dalszerző 39. albuma, a nemrég debütált Rough and Rowdy Ways 34 ezer eladott példánnyal tört az élre, ebből 29 ezer darab cd-n kelt el.

A Dylan igazán tudja, hogyan válassza ki a pillanatait. Remekül időzítette új mesterművét egy olyan nyárra, amikor országszerte zuhogott az eső: koronavírus, karantén, forradalmi akciók az utcákon, lángokban álló városok, üzemképtelen telefonok.

A Rough and Rowdy Ways- lemezén 8 év után az első adag új dallal, egy abszolút klasszikus született. Megvan benne például a Modern Times és a Tempest sivár fensége , de túlmutat rajtuk, és még mélyebben érinti a kozmikus rejtélyeket- olvasható a jól kitapintható elfogultsággal teli amerikai kritikában.

A Rough and Rowdy Ways nyolc év után Dylan első adag új dala. A kritikusok rajongással fogadták. A lemez 56 évvel azután tört a listák élére, hogy az amerikai legenda először lett listavezető. A nagy sikerű lemez a The Freewheelin’ volt, Dylan második stúdióalbuma.

 

2020 nyarán a Bob Dylan, Paul Simon amerikai zenészt előzte meg, aki 74 éves volt, amikor Stranger to Stranger című lemeze 2016-ban az eladási lista első helyét foglalhatta el.

Minden idő legidősebbje a brit slágerlistákon a tíz napja, 103 éves korában elhunyt Vera Lynn, a britek közkedvelt háborús énekesnője, aki legnagyobb slágereinek gyűjteményével 2009-ben, 92 évesen lett listavezető. A halála utáni héten centenáriumi albuma ismét bekerült a top 20-ba.

Az új lemez Dylan kilencedik listavezető lemeze volt 2020-ban, ezzel a minden idők legtöbb első helyének mezőnyében a Queen és az Abba mellé került.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.